Volkswagen on nyt hinnoitellut huhtikuussa Suomeen tulevan sähkö-Golfin

13.3.2017 09.15

Volkswagen Golfin uusi sähköversio tulee Suomeen huhtikuussa. Halvin versio maksaa runsaat 42 000 euroa.

Volkswagen e-Golf tarjoaa nyt muun maussa aikaisempaa pidemmän toimintamatkan. 

Uuden Volkswagen e-Golfin toimintamatka on NEDC-syklin mukaisesti mitattuna 300 kilometriä. Uuden e-Golfin käytännön toimintamatka on nyt noin 200 kilomeriä tai enemmän – riippuen ulkoilmasta, ajotavasta ja ilmastoinnin käytöstä. 

Volkswagen e-Golfin myötä markkinoille tulee myös uusi litiumioniakku, jonka energiakapasiteetti on 35,8 kWh.

Akku voidaan ladata tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta (DC, 40 kW). Mikäli lataus tapahtuu kotilatauspistokkeesta (AC, 7,2 kW) akku latautuu täyteen 5 tunnissa ja 20 minuutissa.

Kuva: Volkswagen.Sähkömoottori kehittää 100 kW tehoa ja maksimivääntö on 290 Nm. NEDC-syklin mukaisesti mitattuna yhdistetty sähkönkulutus on nollapäästöisenä 12,7 kWh/100 km.

Uusi neliovinen e-Golf kiihtyy nyt 0–100 km/h 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 km/h. 

Uusi 9,2 tuumainen radio- ja navigointijärjestelmä Discover Pro on vakiovaruste. Discover Pro -järjestelmää voidaan ohjata äänellä (englanti), kosketuksella tai sivusuuntaisella eleellä. 

Järjestelmässä on ensimmäistä kertaa myös ”Home”-toiminto, jolla kuljettajan on helppo palata päävalikkoon vain yhtä nappia painamalla ja myös itse määritellä mitä toimintoja ”Home”-näytöllä näytetään. 

Uuteen e-Golfiin on saatavilla myös 12,3 tuuman digitaalinen mittaristo Active Info Display.

Kuva: Volkswagen.Volkswagen e-Golfiin saa myös langattoman latauksen, jolloin älypuhelimen lataus onnistuu keskikonsolissa ilman johtoa (Qi-standardi). 

Viimeisimmän sukupolven infotainment-järjestelmä sisältää myös Mirror Link, Apple Carplay ja Android Auto -älypuhelinliitännät. 

Volkswagen e-Golfiin on saatavilla kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Vakiona ovat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin ja ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla sisältäen jalankulkijatunnistuksen. 

Täysin uusia lisävarusteena saatavia järjestelmiä ovat ruuhka-avustin ja hätätilanneavustin. 
Muita lisävarusteita ovat muun muassa kaistanpitoavustin ja katvealueen varoitin, joka varoittaa kuolleessa kulmassa olevasta ajoneuvosta ja peruutettaessa risteävästä liikenteestä sekä pysäköintiavustin. 

Uudessa e-Golfissa on sähköinen lämmitysyksikkö, joka lämmittää auton sisätiloja. Mikäli auto halutaan lämmittää sisältä samalla kun se on latauksessa, voidaan lämmitys ja ilmastointi aktivoida älypuhelimella.

Kuva: Volkswagen.Tällöin ei käytetä auton akkua vaan verkkovirtaa ja akun virta voidaan säästää ajamiseen. Toinen innovaatio on vakiovarusteena oleva ilmalämpöpumppu, joka parantaa hyötysuhdetta säästäen virtaa ajamiseen ja pidentäen toimintamatkaa. 

Uusi Volkswagen e-Golf valmistetaan Dresdenissä. 

Uuden Volkswagen e-Golfin hinta alkaa 42 281 eurosta (e-Golf 100 kW (136 hv) automaattivaihteisto). 

Ensimmäiset uudet Volkswagen e-Golfit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille huhtikuussa 2017.

Uuden Volkswagen e-Golfin hinnat ja lisävarusteet: http://bit.ly/VolkswageneGolfHinnat

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here