Unimog palasi juurilleen, kahdeksankymppiä kulkeva traktori!

7.10.2017 09.50

Unimog-autoa on jo alun perin käytetty muun muassa Saksassa traktorina. Nyt se on mahdollista myös Suomessa.

Legendaarisen ja monipuolisen Unimogin nimi tulee alkuperäisestä nimestä Universal-motor-gerät (Yleiskäyttöinen moottoroitu työkone), eli alun perin laite on suunniteltu työkäyttöön.

Unimogin työlaitealustat U216-U530 ovat tuttu näky mitä monipuolisimmissa yhteiskunnan infrastruktuurin kunnossapitotehtävissä ympäri Eurooppaa.

Unimogin työlaitealusta on rekisteröitävissä Suomessa T1b-luokan traktoriksi alkuvuodesta 2018 alkaen suurimman sallitun ajonopeuden ollessa 80km/h.

– Tämä on merkittävä etu maatalousyrittäjille ja urakoitsijoille, koska siirtymät voidaan nyt hoitaa suurilla ajonopeuksilla. Tämä parantaa myös merkittävästi kustannustehokkuutta, kertoo Veho Erikoisajoneuvojen myyntipäällikkö Risto Eränen.

Yli tuhat lisälaitetta

Unimogiin on saatavana yli tuhat lisälaitetta mukaan lukien traktorin perinteiset etu- ja takanostolaitteet. Etu-ulosotto tarjoaa 160 kilowatin tehon, jolloin Unimogin edessä voidaan käyttää vaikka suuritehoisia lumilinkoja.

Traktorin perinteinen takaulosottokaan ei ole ongelma. Unimogin takaulosotto on suoran voiman ulosotto, jolloin maksimiteho on 220 kilowattia. 

        **Katso tästä muita Unimog-juttuja**

Unimogin täysin uusittu hydrostattinen veto on monipuolinen ja helppo käyttää. Vaihtaminen perinteiseltä vedolta hydrostaattiselle ja takaisin voidaan tehdä pysähtymättä.

Ohjauksen vaihtamisen vasemmalta oikealla onnistuu vain muutamassa sekunnissa. Tämä helpottaa työntekoa esimerkiksi suoritettaessa vesakointia.

Nelipyöräohjaus taas pienentää pientä kääntöympyrää jopa 20 prosenttia.

Unimogin huoltoväli on 1400 tuntia.

Mercedes-Benz Unimogista on nähtävänä KoneAgria 2017 -messuilla mallit U427 ja U430 Agri.

KoneAgria pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 12.-14.10.2017. Messut ovat avoinna to-pe klo 9-17 ja la klo 9-16.


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here