Mika Häkkinen: "Erilaisella Ferrarin taktiikalla Kimi olisi jo voittanut"

20.4.2018   22.59

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen arvostaa peliyhtiö Unibetin kolumnissaan suomalaiskaksikon vahvaa tulosta Kiinassa, mutta antaa risuja Ferrarille. 

Oli hienoa nähdä Valtteri Bottaksen ottavan vahvan kakkossijan Kiinassa. Australian pienen katastrofin jälkeen hän on päässyt hyvään rytmiin, päihittänyt tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kahdessa viimeisessä aika-ajossa ja myös ajanut maaliin tämän edellä.

Valtteri johti Shanghaissa 18 kierroksen ajan, mutta ei voinut mitenkään puolustaa ykköspaikkaansa Daniel Ricciardolta, joka ajoi kahden pysähdyksen taktiikalla ja oli siten liikkeellä uudemmilla ja pehmeämmillä renkailla kisan loppuvaiheessa.

Valtteri teki voitavansa. Hän muun muassa vältti läheltä piti -tilanteen Ricciardon kanssa, ja kakkossija oli luultavasti paras, mitä Mercedes saattoi odottaa.

Kimi Räikkösellä oli taas vahva viikonloppu Kiinassa. Näyttää siltä, että tämän vuoden Ferrari ja renkaat sopivat hänen ajotyylilleen hyvin.

Valtterin tavoin Kimi pitää autosta, jossa on hyvä etupää. Sillä tarkoitan autoa, joka kääntyy mutkiin nätisti eikä aliohjaa.

Kun Kimillä on allaan auto, joka sopii hänen ajotyylilleen, hän tuntee olonsa luottavaisemmaksi ja pystyy siten maksimoimaan suorituskykynsä.

Hän pystyy hyökkäämään positiivisesti, jolloin kierrosajat nopeutuvat ja tuloksia alkaa tulla.
Hän antaa Vettelille kovan vastuksen, ja jos Ferrarin taktiikat olisivat olleet erilaisia, Kimi olisi mielestäni voinut jo voittaa tänä vuonna.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider


Lue myös nämä


Mika Häkkinen: ”Hyväksi ohittajaksi tulee vain harjoittelemalla”


Mika Häkkinen: ”F1-kaudesta tulee jännittävä – mikään talli ei näytä erityisen heikolta!”


Mika Häkkinen: ”F1-sarjan tekniset sääntömuutokset tärkeitä”


Mika Häkkinen uskoo Bottaksen nousuun!


Mika Häkkinen: ”F1-sarjan uusi moottorisääntö on uskomaton haaste”


Mika Häkkinen: ”Varikkopysähdykset otettava syyniin!”


Mika Häkkinen: ”Bottas olisi voittanut kisan, jos kierroksia olisi ollut muutama lisää!”JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän