Maaliskuussa tulee uusi BMW 2 Tourer -mallisto, myös pistokehybridi!

10.1.2018 16.10

BMW 2 -sarjan Active Tourer ja Gran Tourer uudistuvat voimalinjan, muotoilun ja digitaalisen liitettävyyden osalta.

BMW on viime vuosina uudistanut diesel- ja bensiinimoottorivalikoimaansa. BMW 2 -sarjan Active Tourer ja Gran Tourer saavat maaliskuusta alkaen keulalleen vähäpäästöisemmät ja tehokkaammat voimanlähteet.

Uudet moottorit leikkaavat BMW:n mukaan polttoaineen kulutuksesta ja päästöistä 5 prosenttia ja samaan aikaan niistä saatavia tehoja on saatu nostettua 5 kW/7 hv. Vääntöä on tullut lisää 10 Nm.

Valikoimassa on niin kolme- kuin neljäsylinterisiä voimanlähteitä (diesel ja bensiini).

BMW 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer on saatavilla etuvetoisena sekä nelivedolla varustettuna.

Myös pistokehybridi

Tarjolla on myös tehokas, erittäin vähäpäästöinen ja nelivetoinen pistokehybridi BMW 225xe iPerformance Active Tourer.

Voimanlähteinä toimii 136 hevosvoimainen, 1,5-litrainen ahdettu bensiinimoottori sekä 88 hevosvoimainen BMW eDrive -sähkömoottori.

Yhdessä tämä voimalinja tuottaa 224 hevosvoiman yhteistehon ja 385 Nm maksimiväännön ainoastaan 2,3 litran yhdistetyllä kulutuksella. BMW lupaa toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa 45 kilometriä.

Vaihteistovaihtoehtoja on neljä: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, uusi kaksoiskytkimellä varustettu 7-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto, 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto sekä BMW 225xe iPerformance -mallin 6-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto.

Etu- ja takapää muotoiltu uudelleen

Keulan uutta muotoilua hallitsee huomattavasti kasvanut munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö, sekä uuden muodon saaneet etusumuvalot. Etuhelmassa on kolmeen osaan jaetut ilmanottoaukot, jotka ulottuvat koko keulan leveydelle.

Takapuskurin muuttuneen muotoilun lisäksi pakoputken päiden koko on kasvanut halkaisijaltaan 90 millimetriin. Kaikissa nelisylinterisissä malleissa on tuplapakoputket.

Led-ajovalot voi päivittää lisävarusteena saatavilla mukautuvilla led-ajovaloilla. Niin ikään lisävarusteisella M Sport -paketilla auton urheilullista luonnetta korostetaan etu- ja takahelman muotoilulla.

Halvin versio maksaa runsaat 32 000 €

BMW ConnectedDrive -palveluilla auton käyttäjät voivat integroida BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin arjen liikkumiseen. Tuoreimman sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmällä voi ohjata kaikkia auton toimintoja saumattomasti iDrive-monitoimisäätimen sekä 6,5-tuumaisen iDrive-näytön avulla.

Lisävarusteena saatavan navigointijärjestelmän yhteydessä näyttö kasvaa 8,8-tuumaan ja tottelee myös kosketusta. Sisäänrakennetun sim-kortin ansiosta toiminnot ovat käytössä myös ilman paritettua matkapuhelinta.

Kuljettajaa avustaviin paketteihin kuuluvat muun muassa kaistalta poistumis- ja lähestymisvaroitin. Peräänajovaroitin ja jalankulkijatunnistus avustavat kuljettajaa kaupunkinoupeuksissa.

Lisäksi on tarjolla aktiivisen vakionopeussäädin, joka toimii aina 140 km/h asti.

BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin uudistunut mallisto saapuu Suomeen maaliskuussa 2018. 

Alustava alkaen-hinta on 32 072 euroa (216i Gr

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here