Autotodayn juhlaviikon juttu: "Maistuisiko Saab Aero-X on the rocks?"

12.2.2018 23.05

  

Autotoday täyttää tällä viikolla 10 vuotta ja juhlistamme viikon julkaisemalla päivittäin tasan kymmenen vuotta sitten julkaistun jutun. Ensimmäisenä juttuna on kertomus Saabin jäätempauksesta.

Saab on rakentanut Ruotsin Jukkasjärven jäähotelliin jäisen version Aero-X -konseptiautostaan ja rakentanut sen ympärille hyisen brändikokemuksen. Saab Move Your Mind Room -niminen esitys kertoo Saabin ydinarvoista ja brändistä.

Esityksen primus moottoreita ovat Saabin pääsuunnittelija Simon Padian ja jäähotellin päämuotoilija Tjåsa Gusfors.

Esityksen tavoitteena on kertoa Saabin edistyksellisestä muotoilusta, korkeasta suorituskyvystä, urheilullisesta ajokokemuksesta, muotoiluinnovaatioista ja yksilöllisestä ajattelusta.

Padianin mukaan esitys haastaa ja hätkähdyttää vierailijan pohtimaan mikä on oikeasti normaalia tai tyypillistä. Esitys luo kaikille aisteille audiovisuaalisen elämysmaailman niin, että vierailijan on helpompi ymmärtää Saabin brändiä.

Vierailijat kulkevat läpi jäisten huoneiden, joissa esitellään Saabin brändiarvoja ja muotoiluinnovaatioita. Yksi näyttelyn kohokohdista on jääveistetty Saab Aero-X yhdistettynä vaikuttaviin valo- ja ääniesityksiin.

Teksti: Jukka Viitasaari

Juttu julkaistu Autotodayssa 12.2.2008

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here