Autotodayn juhlaviikon juttu: "Hyundailta bussi suurperheelle"

18.2.2018 21.05

          

Autotoday täyttää tällä viikolla 10 vuotta ja juhlistamme viikon julkaisemalla päivittäin kymmenen vuotta sitten julkaistun jutun.

Nyt kerromme Hyundain H1-mallista.

Hyundailta bussi suurperheelle

Uusi Hyundai H-1 -malli sai Euroopan ensi-iltansa vuoden 2007 European Transport Show -näyttelyssä. Tekniikkapuolen tärkein muutos on tehokas (170 hv) ja taloudellinen dieselmoottori.

H-1:n varustelistalta löytyvät jo vakiona ilmastointi, polttoainekäyttöinen lisälämmitin, ABS-jarrut, kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä liukuovet molemmilla puolilla.

Hyundai esitteli alkuperäisen H-1 mallin jo 1980-luvun loppupuolella. Ajoneuvosta on vuosien varrella kehittynyt tärkeä osa yhtiön tuotevalikoimaa.

Valmistajan mukaan uudella Hyundai H-1:llä on kaikki edellytykset saavuttaa edeltäjiensä kaltaista menestystä.

Mallin pituus on 5 125 mm (+90 mm), leveys 1 920 mm (+100 mm) ja akseliväli 3 200 mm (+120 mm). Auto on saanut uuden muotoilun myötä ilmeikkään etusäleikön sekä suuremmat ajovalot.

Mallista on saatavilla kaksi eri versiota: umpipakettiauto ja bussi. Pakettiautomalli on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön. Bussiversio puolestaan sopii valmistajan mukaan suurperheille ja -talouksille sekä henkilökuljetustoimintaan.

Versiot Suomeen

H-1 pakettiautosta on Suomessa saatavana 3-paikkainen versio ja bussista 8-paikkainen versio. Lisäksi pakettiautoversiosta on tuotannossa 2-, 5- ja 6-paikkaiset versiot, joita toimitetaan tilauksesta.

Kaikki mallit saavat voimansa uudesta 2,5-litraisesta, nelisylinterisestä ja 16-venttiilisestä VGT-yhteispaineruiskutusdieselmoottorista, joka on varustettu muuttuvalla turbiinigeometrialla. Moottori kehittää tehoa 170 hv (125 kW)/ 3 800 k/min ja vääntöä 392 Nm/ 2 000 k/min.

H-1:n huippunopeus on 181 km/h ja polttonesteen keskikulutus ainoastaan 8,8 litraa/100 km. Moottorivalikoima täydentyy kahdella eri pienempitehoisella vaihtoehdolla vuoden loppupuolella. H-1:ssä on viisivaihteinen käsivalintainen vaihteisto ja lukolla varustettu tasauspyörästö.

Uuden H-1 pakettiauton hinta on 32 900 euroa. Autojen myynti alkaa Suomessa maaliskuun alkupuolella. Bussiversion myynti alkaa kevään aikana ja hinta vahvistetaan myöhemmin. Hyundai H-1 pakettiautolla on kolmen vuoden takuu.

Juttu julkaistiin Autotodayssa 18.2.2008. Nykyään Hyundai ei tuo Suomeen pakettiautoja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here