Autotoday 10 vuotta sitten: "Renault tuo sähköautot Tanskaan vuonna 2011"


28.3.2018  22.34

Kymmenen vuotta sitten sähköautoilu oli vielä alkuvaiheessa. Niihin aikoihin israelilainen Shai Agassi oli käynnistänyt Better Place -nimisen yrityksen, joka erikoistui tuottamaan vaihdettavia akkupaketteja sähköautoihin. Lisäksi yritys rakensi latausverkostoja. Yritys meni loppujen lopuksi konkurssiin 2013.

Renault tuo sähköautot Tanskaan vuonna 2011

Renault tuo Tanskan markkinoille täysin sähköllä toimivan auton vuoden 2011 aikana. Yhtiö korostaa, että nollapäästöiset sähköautot tulevat tarjoamaan saman suorituskyvyn kuin polttomoottorilla varustetut autot.

Hanke pohjautuu yhteistyösopimuksin, joissa ovat mukana Renault-Nissan-allianssi, Project Better Place ja tanskalainen DONG Energyn.

Nissan kertoo, että se on NECin kanssa luonut lithium-ion akun, joka täyttää sekä sähkötoimisen auton että massatuotannon vaatimukset.

Osapuolet korostavat, että tarvittavat ehdot sähköautojen markkinointiin Tanskassa tulevat täyttymään. Tanskan hallitus myöntää täysin sähköisille autoille verohelpotuksia, Renault toimittaa autot ja Project Better Place Tanska rakentaa koko maan kattavan latausasemien infrastruktuurin.

Tämä on jatkoa tammikuun 21. päivänä 2008 ilmoitetulle Renaultin ja Project Better Placen väliselle yhteistyölle tuoda Israelin markkinoille täysin sähkötoiminen auto. Tämä yhteistyö korostaa Renault-Nissan Allianssin pyrkimyksiä nollapäästöisten autojen massatuotantoon.

Project Better World -yhtiön päämääränä on vähentää globaalia öljyriippuvuutta luomalla sähkötoimisille ajoneuvoille infrastruktuurin ja näin tarjota kuluttajille puhtaamman kuljetusvaihtoehdon. Project Better Place aloitti toimintansa lokakuussa 2007 ja tulee rakentamaan ensimmäisen latausasemien verkostonsa Israelissa. Tavoitteena on jatkaa samankaltaisilla projekteilla muissa maissa vuodesta 2010 alkaen.

Juttu julkaistiin Autotodayssa 28.3.2008

Katso myös


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Mitsubishi testaamaan sähköautoa USA:ssa”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Hyundailta pakettiauto uusissa kuosissa”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Liikenteen seitsemän kuolemansyntiä”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”AKE: Mopon virittämisestä kallis lasku”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Mazda2 on vuoden auto”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”USA:n automyynti romahtaa”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Liikennekuolemat vähenevät liian hitaasti – Tavoitteet saavuttamatta”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Suzuki Kizashi 3 -konseptiauto New Yorkiin”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Dieselpäästöt vaarallisia aivoille”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Rahtarit juhlivat 35-vuotista taivalta”


Autotoday 10 vuotta sitten: ”Suomalainen autonostaja miettii jo päästöjä”

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Sähköauto on vesisyöppö”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here