Autotoday 10 vuotta sitten: "GM uskoo hybridiin" – mutta kuinka kävikään?

Rick Wagoner 2008.

8.3.2018 23.10

Autotoday on toiminut yli 10 vuotta ja julkaisemme nyt kymmenen vuotta sitten julkaistun jutun.

Alkuvuodesta 2008 General Motors kertoi siirtävänsä autojensa tuotannossa painopisteen hybriditekniikkaan. Saman vuoden syksyn talouskriisi kuitenkin muutti yhtiön toimintaa melkoisesti ja seuraavana vuonna yritys oli lähellä konkurssia.

GM uskoo hybridiin

Voimakkaasti polttokennotekniikkaa kehittänyt General Motors siirtää painopisteen hybriditekniikkaan.

GM:n pääjohtaja Rick Wagoner esitteli Genevessä uutta hybriditekniikkaa. GM:n toisen sukupolven hybridijärjestelmä on kolme kertaa nykyistä tehokkaampi. Polttoaineenkulutus voi vastaavasti olla jopa viidenneksen alhaisempi. Uuden sukupolven tuotteet tulevat markkinoille vuonna 2010, ensin Yhdysvalloissa. Tavoitteena on ylittää vuosituotannossa sadantuhannen auton raja.

Genevessä käytännön esimerkki GM:n hybridipanostuksesta on konseptiauto Saab 9-X BioPower Hybrid. Sen kulutus on 4,9 litraa. Neljän seuraavan vuoden aikana GM aikoo tuoda markkinoille 16 hybridiautoa.

GM:n johtaja Bob Lutz arvioi, että lähitulevaisuudessa sähköautot pystyvät yhdellä latauksella jopa 500 kilometrin matkaan. Lutzin mukaan akkutekniikan kehitys vie pohjaa pois polttokennotekniikalta, joka on vielä liian kallista massamarkkinoille.


Juttu julkaistiin Autotodayssa 8.3.2008.


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here